Un timișorean a deschis în Banatul Montan o bibliotecă cu mii de cărți care au fost donate

Scris de Adriana Mit

Un timișorean a reușit să mobilizeze numeroși oameni pentru a face o faptă bună. Este vorba de Marius Dan Pascariu, de profesie restaurator de monumente, care a strâns nu mai puțin de 3.500 de cărți. Acestea pot fi răsfoite în cadrul unei biblioteci care a fost inaugurată, în această lună, în localitatea Văliug, din județul Caraș-Severin.

Aici, Marius Dan Pascariu deține o cabană, Casa 3 Compas, unde organizează tabere pentru copii cu nevoi speciale și familii nevoiași, dar nu numai.

Am strâns în jur de 3.500 de cărți. Sunt de toate felurile: pentru copii, literatură românească, universală, poezie, avem dicționare foarte multe și foarte interesante, avem un fond de carte veche. Avem cărți inclusiv din anul 1903, avem cărți în limbi străine. Vor avea acces la cărți, în primul rând, cei care vor vizita Casa 3 Compas, participând la evenimentele organizate în continuare, dar și alte persoane doritoare, suntem destul de flexibili. Va fi un regulament și așteptăm să treacă pragul bibliotecii și turiștii sau oamenii din sat”, ne-a explicat Marius Dan Pascariu.

Timișoreanul ne-a explicat că această cabană din Văliug reprezintă un proiect al Asociației 3 Compas, un ONG pe care l-a înființat în urmă cu șase ani cu scopul sprijinirii persoanelor cu dizabilități și defavorizate prin organizarea de activități educative, și nu numai.

La Văliug vrem să facem un centru multifuncțional dedicat pe evenimente. Fie le organizăm noi ca asociație, fie alte ONG-uri care doresc asta. Ne orientăm spre partea de persoane defavorizate cărora vrem să le oferim gratuit participarea la diferite evenimente sau chiar evenimente dedicate. Am avut weekend-uri pentru copii cu dizabilități, pentru copii din centre de plasament și vrem să continuăm. Din tot ce se strânge din organizarea de evenimente, vrem să îndreptăm înspre ajutorarea persoanelor defavorizate„, ne-a spus Marius Dan Pascariu.

În cazul în care doriți să-l sprijiniți pe timișorean în demersul său de a sprijini copiii cu dizabilități, din centrele de plasament sau persoanele nevoiași, puteți face donații în următorul cont deschis la BRD: RO08BRDE360SV96777453600. Mai multe informații sunt disponibile AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu