Producători locali și meșteri artizani își dau întâlnire la Festivalul Toamnei, la Timișoara

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din județul Timiș sunt așteptați, în acest weekend, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Aici are loc prima ediție a Festivalului Toamnei, în perioada 16 – 18 octombrie.

Evenimentul dedicat toamnei organizat în capitala Banatului reunește producători, procesatori și comercianți, unități de alimentație publică din diverse zone ale țării (Satu-Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Caransebeș, Poiana Mărului), dar și din Timișoara, Lugoj și județul Timiș. Aceștia vor întâmpina publicul cu o mare diversitate de produse specifice toamnei, îndeajuns pentru a umple cămările cu bunătăți.

Iubitorii de mâncare tradițională sau amatorii de produse bio și ecologice vor putea degusta brânzeturi, mezeluri, produse de panificație și cofetărie – chiar și pâine făcută din făină de cânepă, dulcețuri și siropuri, asezonate cu must și vinuri sau bere artizanală. Iar meşterii artizani vor încânta publicul cu o diversitate de articol lucrate manual.

Cele trei zile ale târgului vor fi animate de prezentări și demonstații la stand. Vineri, de la ora 13.00, este programată și o degustare de produse alimentare din cânepă, dar și o prezentare despre această plantă.

Festivalul Toamnei se deschide vineri, la ora 12.00, și se închide la ora 20.00. Sâmbătă, programul este cuprins între orele 10.00 – 20.00, iar duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Intrarea publicului este liberă la eveniment.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu