Pisică sălbatică surprinsă într-o pădure din Banat VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini inedite au fost imortalizate, recent, în Parcul Național Semenic, aflat în județul Caraș-Severin.

Este vorba de o pisică sălbatică care a fost surprinsă de o cameră de monitorizare amplasată într-o pădure din acest parc din Banat.

„Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea și foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă la 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări„, a informat Romsilva.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Parcul Național Semenic are o fauna bogată, aici regăsindu-se 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale. În fauna bogată a parcului regăsim lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/648202949387129/

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu