Ministrul Pădurilor, în vizită în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, puternic afectat de defrișări

Scris de Adriana Mit

Vizită importantă în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, aflat în județul Caraș-Severin. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, însoțit de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, au decis să facă o oprire în acest parc.

Ministrul Pădurilor s-a arătat nemulțumit de modul în care este administrat Parcul Național Semenic, amenințând că va lua măsuri, în perioada imediat următoare.

Ministrul Costel Alexe a apreciat că, deşi deţine cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, judeţul nostru este Cenuşăreasa Romsilva şi a catalogat ca inadmisibil managementul defectuos din ultimii ani al Direcţiei Silvice Caraş-Severin, urmând ca în viitorul apropiat să fie anunţate măsurile coercitive care vor fi luate în ceea ce priveşte această instituţie„, a informat Prefectura Caraș-Severin.

De asemenea, Costel Alexe a anunţat că în Parlament vor fi supuse votului amendamente prin care toate pădurile din parcurile naţionale şi orice tip de rezervaţie naturală vor fi protejate suplimentar şi nu se va mai permite tăiatul la ras. Astfel, celor care vor fi prinşi transportând lemn tăiat ilegal, pe lângă întocmirea unui dosar penal, li se vor confisca mijloacele de transport folosite la transportul lemnului.

Costel Alexe a declarat ferm că ministerul pe care îl conduce „nu va umbla cu jumătăţi de măsură şi că legea va fi aplicată cu stricteţe„.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu