În Banatul Montan au fost aduși încă opt zimbri VIDEO

Scris de Adriana Mit

Inițiativa de repopulare cu zimbri a Rewilding Europe și WWF-România a ajuns la un număr record pentru România, care de 200 de ani nu a mai avut o asemenea populație numeroasă de zimbri în sălbăticie.

Reprezentanții WWF-România informează că, ieri, opt zimbri au ajuns în zona de sălbăticire din Măgura Zimbrilor, aflată în comuna Armeniș, din județul Caraș-Severin. Potrivit reprezentanților instituției, după câteva luni de acomodare, cei opt zimbri se vor putea alătura celor peste 57 de exemplare din Carpații Meridionali.

Cele șase femele și doi masculi de zimbru și-au început lungul drum către sălbăticie din șase rezervații din Germania și Elveția. Grupul de femele a fost găzduit de rezervația Springe timp de mai multe luni pentru a forma o turmă compactă și astfel a le mări șansele de adaptare într-un mediu nou.

Zimbrii sunt încă în perioada de năpârlire, dar în curând vor avea blana bogată și lucioasă. După perioada de aclimatizare, în care sunt atent monitorizați de rangeri și medicul veterinar, urmează eliberarea în zona de resălbăticire care le dă șansa să descopere un teritoriu nou și mozaicat, plin de păduri și pajiști. Porțile către sălbăticie se vor deschide peste câteva luni, iar zimbrii se vor alătura exemplarelor experimentate care se feresc de oameni. Rangerii îi vor monitoriza prin semnalele GPS emise de colare, camere ascunse și mii de ore în teren pe urmele lor. Datele colectate sunt esențiale pentru a înțelege comportamentul și impactul lor asupra mediului„, a transmis WWF-România.

Fiecare transport reușit și fiecare naștere în sălbăticie este un succes pentru efortul depus în conservarea acestor animale vulnerabile și nu numai, fiindcă zimbri sunt elemente cheie pentru sănătatea unui ecosistem, precum și pentru sănătatea noastră, în plus dezvoltarea sustenabilă în zona proiectului, prin ecoturism, depinde de ei”, a declarat Marina Drugă, manager de proiect LIFE-Bison, WWF România.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu