Kurultaj, cel mai mare festival tradițional din Europa, la trei ore de Timișoara FOTO/VIDEO

Scris de Adriana Mit

Un festival medieval desfășurat în inima Ungariei atrage turiști ca un magnet. Este vorba de Kurultaj, care în acest an s-a desfășurat în perioada 12 – 14 august, pe un câmp din Bugac.

Această localitate se află la o distanță de 220 de kilometri de Timișoara, ce poate fi parcursă în aproximativ trei ore, în funcție de timpul petrecut la vamă.

An de an, acest festival este vizitat de numeroși turiști. Doar la ediția din acest sfârșit de săptămână au fost prezente aproximativ 200.000 de persoane, potrivit organizatorilor. Asta pentru că cei care ajung aici pare că au aterizat într-o altă lume demult apusă.

Mai precis, Kurultaj reprezintă o celebrare a păstrării tradițiilor străvechi, o reuniune a națiunilor hun – turcice. De altfel, festivalul este considerat cea mai mare sărbătoare tradițională din Europa, ajuns în acest an la ediția cu numărul șapte.

Turiștii au fost așteptați cu o serie de acțiuni inedite, precum demonstrații de lupte medievale, concurs de tras cu arcul, lupte cu zbiciul, demonstrații de vânătoare cu șoimul și cu ogarul sau lupte între gladiatori.

Muzica veche medievală a fost și ea pusă în valoare, precum și cea șamanică. De asemenea, nu a fost uitată nici muzica populară cu instrumente tradiționale. Mai mult, au fost organizate și ateliere meșteșugărești, precum și un târg cu obiecte medievale, dar și cu produse realizate manual.

Un important punct de atracție a fost „cortul Atilla”, cea mai mare iurtă dezasamblabilă din lume. Totodată, pentru prima dată, în acest an a fost organizată și Cupa Mondială ecvestră de tir cu arcul la Kurultaj. Punctul culminant al festivalului a fost reprezentat însă de „Marșul Nomad”, la care au participat aproape 300 de călăreți cu echipamente și arme de epocă.

Turiștii nu trebuie să plătească nimic pentru a participa la festival, ci doar parcarea și dacă doresc să rămână cu cortul în locurile special amenajate.

În cazul în care doriți să participați la diferite evenimente organizate în apropiere de Timișoara sau să vă bucurați de experiențe minunate în mijlocul naturii,  Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din România, organizează excursii frecvent din Timișoara și din Arad.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu