Alegeri locale 2020: buletine de vot dispărute la o secție de votare din comuna Sânmihaiu Român

Scris de Adriana Mit

Nereguli la două secții de votare din Sânmihaiu Român, semnalate de către reprezentanții PNL din comună.

Astfel, biroul de presă al PNL Sânmihaiu Român informează că la o secție de vot din localitatea Utvin au dispărut cinci buletine de vot.

Cel care înmâna buletinele de vot era reprezentantul PSD, care a fost ulterior înlocuit cu locțiitorul. La fața locului au fost și președintele de circumscripție și poliția, însă, deși reprezentantul PNL a solicitat numărarea buletinelor rămase și întocmirea unui proces verbal, președintele de secție și cel de circumscripție au hotărât că „vom vedea deseară la numărătoare”. Specificăm că numărarea buletinelor nu ar fi împiedicat procesul electoral, dar ar fi fost benefică pentru a avea o evaluare certă a numărului de buletine de vot „dispărute”. Dispariția unor buletine de vot dă naștere suspiciunii că se încearcă fraudarea alegerilor prin metoda de vot – suveică„, au transmis reprezentanții formațiunii politice.

De asemenea, la secția de vot 543 din comună, PNL Sânmihaiu Român informează că a fost semnalată prezența permanentă în fața secției a unui consilier PSD, „Claudiu Iuga, care ar fi încercat să pună presiune pe votanți, sub pretextul că stă la rând să voteze. Acest aspect i-a fost sesizat și președintelui de circumscripție, mai ales că domnul consilier stă acolo „să voteze” de la deschiderea secției și nu „a reușit” nici până acum„.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu