Zarvă mare într-o colonie de lăstuni de mal din Parcul Natural Lunca Mureșului VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini inedite au fost surprinse în Parcul Natural Lunca Mureșului, aflat în județul Arad. Romsilva a făcut public, astăzi, un filmuleț în care apare o colonie de lăstuni de mal în timp ce face zarvă mare.

„Specie de talie mică, migratoare, cu comportament gregar (trăiește în grupuri cu mulți indivizi), lăstunul de mal poate fi văzut adesea în timp se hrănește cu insecte pe câmpurile din apropiere. Cuibărește în malurile înalte, nisipoase ale râurilor și utilizează aceleași cuiburi mai mulți ani la rând. Nu doar lăstunii de mal preferă genul acesta de habitate, cu soluri nisipoase, propice pentru a fi transformate în galerii, ci și prigoriile. Acestea din urmă, sunt ușor de recunoscut după penajul extrem de viu colorat; consumă cu precădere albine și viespi, pe care le prind din zbor, fiind foarte agile în eliminarea acului acestora, dar nu refuză nici alte insecte (libelule, lăcuste etc.). Printre principalele amenințări ale lăstunilor de mal și ale prigoriilor se numără intensificarea agriculturii și utilizarea pesticidelor”, a informat Romsilva.

Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 ha și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/745793439595739/

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu