În Arad va fi construit un nou pod peste râul Mureș

Scris de Adriana Mit

Primăria Arad a făcut, astăzi, un pas important cu scopul de a realiza un nou pod peste râul Mureș. Astfel, a fost semnat contractul în vederea realizării proiectului tehnic pentru construirea noului pod. Contractul a fost semnat cu firma SC Aduro Impex SRL București, valoarea acestuia fiind de peste 4,1 milioane lei, cu TVA inclus. Firma contractată are obligația de a preda proiectul tehnic în termen de șase luni de la semnarea contractului.

Construirea noului pod peste râul Mureş este parte a unui proiect important al municipalității arădene în valoare de peste 47 milioane de euro în care se dorește amenajarea unui traseu de transport public de călători care să asigure legătura între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare. Ambițiosul proiect realizat din fonduri nerambursabile mai presupune: achiziţionarea a 10 autobuze electrice, amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru“, a informat Primăria Arad.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice, se vor construi șase staţii de transport public de călători, iar alte 17 stații vor fi modernizate. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete și se vor achiziționa 330 de biciclete.

Mă bucur că am făcut primul pas în realizarea acestui proiect. Azi am semnat proiectarea pentru execuția podului și reconfigurarea acestui traseu, a stațiilor de autobuz și a semaforizărilor. Durata de implementare este de 6 luni, ceea ce înseamnă că în iarnă am avea proiectul podului și a traseului terminat. Aceasta ne va permite să demarăm licitația pentru execuție. Sperăm ca anul viitor pe vremea asta să avem contract pentru execuția podului și să dăm ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat Călin Bibarț, primarul Aradului.

Potrivit reprezentanților municipalității arădene, construcția unui nou pod peste râul Mureş va diminua considerabil traficul pe Podul Traian.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu