Peste 200 de sportivi vin la Ghioroc pentru a participa la campionatul național de triatlon

Scris de Adriana Mit

Eveniment organizat în premieră în județul Arad. Consiliul Județean Arad informează că sâmbătă, 15 august, peste 200 de sportivi din toată țara vor fi prezenți la Ghioroc, supranumit și „Litoralul Vestului„, pentru a participa la campionatul național de triatlon. Evenimentul ajunge în acest an la cea de-a treia ediție.

Vom recompensa financiar primii trei clasați, iar cei care vor ocupa pozițiile 4-10 vor primi premii în produse, valoarea totală fiind de 5.000 de euro„, a precizat sportivul arădean Sorin Mâneran, implicat în organizarea evenimentului.

,,Anul acesta avem o premieră: suntem gazdele campionatului național de triatlon și suntem mândri că Ghiorocul a obținut un loc important pe harta evenimentelor sportive”, a declarat Corneliu Popi-Morodan, primarul localității Ghioroc.

Triatlonul este un sport compus din trei discipline: natație, ciclism și alergare. Aceste probe au loc fără întrerupere, fiind legate între ele de tranziții și tot timpul cronometrate. Triatlonul a devenit oficial sport olimpic al Jocurilor Olimpice de vară din anul 2000, desfășurate la Sydney.

Detalii suplimentare despre acest eveniment pot fi accesate pe pagina http://proactivi.eu/evenimente-ro/

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu