Imagini de poveste: Cascada Bigăr, în culori de toamnă FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care ajung, în această perioadă, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, aflat în județul Caraș-Severin, au parte de un adevărat spectacol al naturii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a postat, astăzi, pe Facebook, mai multe imagini spectaculoase în care apare Cascada Bigăr în culori de toamnă. Astfel, drumeții care poposesc în aceste locuri pot admira o priveliște parcă desprinsă din basme.

Vă reamintim că The World Geography a clasat Cascada Bigăr pe primul loc în clasamentul celor mai frumoase cascade unice din lume, topul fiind realizat în 2013. Căderea de apă spectaculoasă se află în apropiere de localitatea Bozovici, din județul Caraș-Severin.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Caraș – Severin, în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, Cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri, din acestea 14.500 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană.

Foto: Facebook Romsilva

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu