Locul din Timiș în care 30 de căsuțe au fost pictate cu motive tradiționale românești FOTO

Peisaj parcă desprins din povești în județul Timiș, la poalele Munților Poiana Ruscă. Peste câteva zile, turiștii sunt așteptați să se relaxeze în natură pe Dealul Dragelor, în comuna Tomești. Aici, 30 de căsuțe din lemn au fost puse în valoare după ce au fost pictate manual cu motive tradiționale românești.

Locația unică în România se află în localitatea Tomești, din județul Timiș, fiind amenajată de către reprezentanții complexului turistic Valea lui Liman. Conceptul inedit, intitulat Dealul Dragelor, va fi inaugurat duminică, 11 iulie, începând cu ora 12.00. Iar turiștii care ajung aici au parte de priveliști naturale parcă desprinse din basme.

Cosmina Herbai, managerul complexului turistic, ne-a declarat că cele 30 de căsuțe de pe Dealul Dragelor au fost ridicate în urmă cu 30 de ani, iar în trecut cei interesați se puteau și caza. Însă, în urmă cu cinci ani, căsuțele au fost închise. Astfel, cu scopul de a le pune totuși în valoare, mai ales că zona în care se află este una de vis, reprezentanții complexului turistic au gândit un concept inedit.

Prin urmare, toate cele 30 de căsuțe din lemn au fost pictate manual, astfel că pe ele pot fi admirate motive tradiționale românești. Căsuțele nu vor fi deschise pentru cazarea turiștilor, însă cei care ajung la Valea lui Liman se pot fotografia cu ele și relaxa în jurul lor în iarbă, pe pături, în hamace sau în leagăn.

Sunt 30 de căsuțe din lemn pictate manual, care sunt aici de 30 de ani. Accesul în căsuțe nu se poate face pentru că este foarte cald. Din acest motiv nu se mai fac cazări în căsuțe de cinci ani, pentru că este extrem de cald în ele și oamenii nu au confort pentru a sta în ele. Anul acesta am decis să le reinventăm, în sensul în care le-am pictat pe fiecare diferit, fiecare poartă o denumire de iele. Denumirea dealului este Dealul Dragelor, iar dragele sunt cumva porecla de la ielele din mitologia românească. Fiecare căsuță din cele 30 are o denumire, un nume de dragă, de zână, iar turiștii pot să vină la Dealul Dragelor. Acolo avem amenajată o casă în care facem preparate la grătar, se pot servi sucuri, băuturi răcoritoare, bere, limonadă. Pentru fotografii, pentru relaxare, oamenii pot să vină la Dealul Dragelor, avem mobilier în pădure, pot să stea în hamace, pe pătură, avem și un leagăn care oferă o priveliște pitorească. Este vorba de verde, de natură, de Munții Poiana Ruscă și un pic mai puține grade decât la Timișoara”, ne-a declarat Cosmina Herbai.

Managerul complexului turistic din Tomești a mai precizat că acest proiect este unic în România, cele 30 de căsuțe din lemn fiind pictate manual în trei nuanțe de culori.

În acest mod am reușit să le punem în valoare, în loc să le lăsăm să se degradeze în timp. Din câte știm noi, în România nu mai sunt atât de multe căsuțe pictate. Ele sunt pictate într-un mod unic și manual. Căsuțele sunt pictate diferit, în trei nuanțe de culori, preponderent alb-albastru, dar avem și roz, mai multe nuanțe de albastru. Aici este doar natură, deasupra de căsuțe este doar pădure, iar temperatura este mai scăzută”, a detaliat Cosmina Herbai.

Turiștii nu trebuie să plătească nicio taxă pentru a se relaxa pe Dealul Dragelor. Conceptul va fi inaugurat duminică, la ora 12.00, fiind pregătite grătare și băuturi răcoritoare. De asemenea, Mihai Berciu va susține și un concert live, iar între orele 14.00 – 17.00, copiii vor fi răsfățați cu Facepainting.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *