De vizitat în Banatul Montan! Cheile și cascada Șușara, spectaculoase în mijloc de iarnă FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii care doresc să evadeze pentru o zi în mijlocul naturii și să se bucure de multă zăpadă, aer curat și liniște, sunt așteptați la Sasca Montană, în județul Caraș-Severin. În această zonă din Banatul Montan vizitatorii au parte de priveliști pitorești de-a dreptul spectaculoase.

Printre cele mai importante atracții turistice se numără cheile și cascada Șușara. Cheile sunt scurte, astfel că pot fi parcurse în cel mult două ore și jumătate, dus-întors, dar au un farmec aparte. Potrivit celor de la Banatul Montan, denumirea acestor chei provine de la cuvântul „șușară” și înseamnă chei cu „pădure de tufani”, adică tânără.

Cheile se află într-o pădure plină cu pini și brazi. De altfel, până în anul 1950, în această zonă erau cazați turiști în vile și cabane, aici funcționând stațiunea climaterică Șușara, la o altitudine de 300 de metri. Ca și în prezent, vizitatorii erau atrași de aerul pur și ozonificat și peisajele naturale, astfel că preferau Șușara ca loc de odihnă și relaxare.

La cascada Șușara se ajunge după parcurgerea unui traseu de aproximativ trei kilometri. Căderea de apă se află la o altitudine de 380 de metri și are forma unui „tobogan acvatic”. Mai precis, apa alunecă până la lac de la o înălțime de aproximativ 15 metri, în două trepte. Prima, cea superioară, are o înălțime de șase metri, iar cea inferioară este înaltă de nouă metri.

În cazul în care nu aveți cu ce să ajungeți la cheile și cascada Șușara, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează excursii frecvent din Timișoara și din Arad.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu