Fântâna cu pești, un simbol al Timișoarei, poate fi din nou admirată în centrul orașului

Scris de Adriana Mit

Înainte de deschiderea târgului de Crăciun, când numeroși turiști sunt așteptați să treacă pragul centrului Timișoarei, primăria s-a mobilizat, astfel că s-a reușit finalizarea lucrărilor de reabilitare a fântânii cu pești.

Șantierul a fost închis recent, după aproape trei ani, astfel că gardul din jurul fântânii cu pești, un simbol al Timișoarei, a fost dat jos în cursul zilei de vineri.

Închidem ultimul proiect preluat în stadiu de abandon. La fel ca fațada Operei, fântâna cu pești era un șantier lăsat de izbeliște. După discuții lungi și dure, constructorul a înțeles că nu există spațiu de negociere, iar lucrările au fost reluate. După Drumul Boilor, Alexandrescu, Prezan, Măcin sau fațada Operei, acest proiect este ultimul proiect eșuat, resuscitat și finalizat. E inadmisibil ca o astfel de lucrare să dureze 2-3 ani și consecințele pentru întârziere vor fi cuantificate curând”, a afirmat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Fântâna cu pești din Piața Victoriei a fost realizată în anul 1957. Lucrările de reabilitare au costat aproximativ 600.000 lei, banii fiind alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu