Antalya, Hurghada și Monastir, destinațiile favorite de zbor cu avionul din Timișoara, în sezonul estival

Scris de Adriana Mit

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara informează că luna iunie a acestui an a înregistrat un record istoric al numărului de pasageri pe zborurile charter. Creșterea a fost de 37%, față de cea mai bună lună iunie de până acum, din toate timpurile.

În primele 6 luni din 2023, creșterea pe cursele charter a fost de 16,8 procente, raportată la oricare perioadă similară din istoria aeroportului, cu o medie de 162 de pasageri/cursă. Prin comparație cu 2019, an de referință pentru aviație, numărul de pasageri pe cele 221 de curse charter a fost mai mare decât dublu, creșterea fiind de 130%”, a transmis instituția.

Antalya a deschis topul destinațiilor favorite. Locul 1 ca opțiune de vacanță a înregistrat un total de 13.680 de pasageri în luna iunie. Pe locul 2, Hurghada a totalizat 10.185 de pasageri, iar locul 3, Monastir, destinație intrată în top cu un total de 3.784 de pasageri, a surclasat Creta, care făcea parte până anul trecut din preferințele de vacanță ale celor care plecau din Aeroportul Internațional Timișoara.

Restul destinațiilor, în ordinea numărului de pasageri sunt: Creta, Rhodos, Zakynthos, Palma de Mallorca, Peloponez, Skiathos și Hammamet. Peloponez, noua destinație de vacanță operată din acest sezon estival, a avut cel mai bun grad de încărcare pe zboruri, de 97%.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu