Pepiniera din centrul Timișoarei, magnet pentru turiști

Scris de Adriana Mit

Pepiniera din centrul Timișoarei reprezintă un magnet pentru turiști. În primele cinci luni de la inaugurare, turnul cu plante din Piața Victoriei a fost vizitat de peste 100.000 de persoane.

Peste 100.000 de vizitatori au urcat în pepiniera din centrul Timișoarei în ultimele 5 luni de când a fost instalată. A înverzit și a înflorit de atunci. Cred că cifrele vorbesc de la sine. Este cel mai vizitat loc, cel mai dezbătut, cel mai fotografiat și a devenit un obiect îndrăgit și de turiști și de timișoreni. Nu cred că sunt turiști care să nu dorească să urce acolo. La primul etaj, temperatura e cu cel puțin 6 grade mai mică decât în piață”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Pepiniera este cel mai popular program din cadrul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Numărul mare de vizitatori ai pepinierei în cele cinci luni de existență a fost motivul evenimentului „Sărbătorim 100.000 de bucurii”, organizat de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș. Pe 18 iulie, în ziua evenimentului, peste 1.700 de persoane au vizitat pepiniera.

Un sondaj al Universității de Vest arată aproape unanim că lumea spune că a fost o experiență pozitivă. Pentru mine asta e o dovadă că merită să ne asumăm și riscuri, și controverse și să avem răbdarea să urmărim cum evoluează lucrurile. Pepiniera e o instalație temporară, dar ne-a învățat foarte multe despre oraș, despre felul în care dezbatem teme importante în comunitatea noastră. La finalul proiectului, rolul de pepinieră va fi îndeplinit, iar plantele vor reveni orașului. Până atunci, finalizăm și concursul de soluții arhitecturale pentru Piața Victoriei și vom prezenta o viziune pentru cel mai emblematic spațiu al Timișoarei”, a mai declarat Dominic Fritz.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu