Ultima zi cu vreme frumoasă în vestul țării. Revin ploile și frigul

Scris de Adriana Mit

Doar astăzi ne vom mai putea bucura de temperaturi de peste 20 de grade Celsius în vestul țării. Asta pentru că de mâine revin ploile, iar vremea se va răci. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat.

Intervalul va debuta cu un regim al temperaturilor caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice primei decade de octombrie, cu maxime de 23…24 de grade şi minime de 9…12 grade, în medie. Începând din 6 octombrie însă, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai întâi la temperaturile diurne, apoi şi la cele din cursul nopţilor, devenind mai rece decât în mod obişnuit. Astfel, în jurul datei de 10 octombrie, maximele termice vor fi de 13…15 grade, iar minimele de 6…8 grade. Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică un regim al temperaturilor fără variaţii semnificative, vremea menţinându- se relativ răcoroasă (de altfel obişnuită spre mijlocul lunii octombrie), cu valori diurne de 16…18 grade şi nocturne de 5…9 grade, mediat regional”, a informat ANM.

Conform meteorologilor, în perioada 6-9 octombrie probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi moderate cantitativ va fi ridicată. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile ploi temporare, cu caracter local.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu