Traseu amenajat pentru punerea în valoare a două cascade superbe din Banat FOTO

Scris de Adriana Mit

Turiștii pasionați de natură pot ajunge mai ușor la două cascade superbe aflate în Banat. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că angajații Parcului Natural Porțile de Fier au amenajat un traseu cu scopul punerii în valoare a celor două cascade, la solicitarea Primăriei Gîrnic.

Lucrările au constat în amenajarea traseului și realizarea unor podețe peste pârâul care alimentează cascada Bordânc. De asemenea, au fost realizate, împreună cu colegii de la Ocolul Silvic Moldova Nouă, curățirea potecilor de vegetație arbustivă pentru ușurarea accesului, prin intervenții minore. Totodată, prin participarea reprezentanților primăriei Gîrnic, ai Ocolului Silvic Moldova Nouă și voluntari, au fost realizate acțiuni de igienizare”, a informat Romsilva.

De asemenea, în perioada următoare, administrația parcului va monta și panouri cu informații specifice pentru vizitatori.

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75.000 de hectare sunt păduri. Pe raza Romsilva – Parcul Natural Porțile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Foto: Facebook Romsilva

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu