Sunt așteptate ploi toată săptămâna în Banat! Avertizarea meteorologilor

Scris de Adriana Mit

Întreaga Românie, inclusiv zona de vest, nu scapă de ploi în această săptămână. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară de astăzi, de la ora 17.00, și până joi, 19 ianuarie, la ora 20.00.

Conform meteorologilor, sunt așteptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, a informat ANM.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu