Sfârșit de noiembrie cu vreme mai caldă decât în mod normal, în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Urmează câteva zile cu vreme destul de rece, în Banat. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în vestul țării. Astfel, potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește abia în ultimele zile din luna noiembrie, când termometrele vor arăta și 12 grade Celsius.

Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general mai rece decât normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 4…8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare unde ceaţa va persista şi cu valori minime negative, în general de -4…0 grade. În perioada 29 noiembrie – 02 decembrie, încălzirea semnificativă a vremii va determina valori peste cele climatologic specifice, cu 8…12 grade ziua şi 2…5 grade noaptea, mediat regional. Ulterior, este estimat un regim termic apropiat de cel obişnuit la începutul lunii decembrie, mai ales în privinţa maximelor diurne, urmând ca în unele nopţi să fie o vreme relativ rece„, a informat ANM.

Conform meteorologilor, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 29 noiembrie, iar în cea de-a doua săptămână temporar vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu