Se lucrează la strategia județeană pentru realizarea pistelor de biciclete, în Timiș

Scris de Adriana Mit

Vești bune pentru iubitorii mersului pe două roți. Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, a anunțat că în acest an se face un pas important în ceea ce privește încurajarea mersului pe bicicletă. Astfel, în bugetul județului Timiș, aprobat în această săptămână, se regăsește și o linie bugetară specială pentru „Strategia județeană pentru realizarea pistelor de biciclete”. În acest mod, se va dezvolta și cicloturismul la noi în județ.

Pe lângă beneficiile evidente pe care o astfel de rețea le-ar aduce județului nostru, trebuie luat în calcul și faptul că o asemenea investiție o să aibă un impact economic pozitiv, prin creșterea veniturilor din dezvoltarea cicloturismului și a sectoarelor de comerț și servicii. Cicloturismul este o componentă esențială pentru punerea în valoare a potențialului turistic al Timișului. Consider că această viitoare investiție pe care Consiliul Județean Timiș urmează să o facă în infrastructura pentru biciclete trebuie să țină cont de nevoile utilizatorilor, cu respectarea celor cinci criterii de calitate recunoscute pe plan internațional: sigură, directă, coezivă, confortabilă și atractivă. Totodată, trebuie respectat principiul dezvoltării durabile a mobilității urbane prin împărțirea echitabilă a spaţiului drumurilor publice între cele patru moduri relevante de deplasare – deplasarea pietonală, cu bicicleta, cu transportul public și deplasarea motorizată individuală”, a explicat Cristian Moș.

În final, vicepreședintele CJ Timiș a precizat că spera ca în anii următori să ne putem bucura de o infrastructură velo de calitate în județul nostru.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu