S-a născut un nou pui de zimbru la Hațeg. Îl cheamă Românaș și a venit pe lume de Rusalii

Scris de Adriana Mit

O nouă atracție pentru turiștii care-și propun să admire zimbrii din vestul țării. Direcția Silvică Hunedoara informează că, în urmă cu două zile, a venit pe lume un nou pui de zimbru în rezervația din Hațeg. Zimbrul a primit numele Românaș.

Revenim cu o nouă ştire din Rezervaţia de zimbri Haţeg. La doar câteva zile de la aniversarea vârstei de 1 an, Romică a devenit frate mai mare! În duminica Rusaliilor, turma de zimbri s-a mărit cu încă un pui, din aceiaşi părinţi: Spider Women şi Roman. Românaş, îţi dorim să fii sănătos și să crești mare și frumos”, a transmis Direcția Silvică Hunedoara, pe Facebook.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul.

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg și are, în prezent, zece exemplare. Se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu