Preparate tradiționale din Austria, degustate la evenimentul Banat Brunch organizat la Deta

Scris de Adriana Mit

Gusturile bucătăriei austriece, și nu numai, vor putea fi descoperite sâmbătă, 28 august, în cadrul unui nou eveniment gastronomic Banat Brunch organizat într-un loc inedit din județul Timiș. De data aceasta, organizatorii au ales ca acțiunea să se desfășoare în orașul Deta, în grădina casei Ferch. Imobilul este deținut de soții Renner, Margit și Roman, care au venit de la Viena în urmă cu 15 ani la Deta. Clădirea urmează să fie introdusă în circuitul turistic.

În ceea ce privește evenimentul Banat Brunch de sâmbătă, prânzul va fi servit între orele 11.00 și 13.00, timp în care va avea loc și un recital live la vioară.

Meniu: salată de vinete; liptauer blând; liptauer iute; latou de legume proaspete; platou cu mezeluri și cârnaţi de casă; platou cu brânzeturi locale; salată de boeuf cu legume de casă; pâine de casă. Mâncare gătită: ciorbă de fasole uscată cu costiţă afumată; gulaş în cazan din carne de vită; friptură de porc cu găluşte şi varză murată; sarmale din amestec carne porc şi vită; ardei umpluţi din amestec carne porc şi vită. Deserturi: clătite cu brânză dulce, gem, jeleu de coacăze; Gugelhupf; plăcintă cu mere. Băuturi: sirop din flori de soc; sirop de coacăze; sirop de mure(*siropurile sunt toate produse Casa Ferch); cafea”, este meniul prezentat de organizatori.

După servirea mesei, va fi organizată o tură la Muzeul Pompierilor Deta, precum și o vizită la Biserica Romano-Catolică din oraș.

La eveniment vor participa și producători locali, de la care turiștii pot cumpăra miere de albine, telemea de oaie, gemuri/jeleuri de cireșe, coacăze, siropuri și produse cu lavandă. Totodată, va fi pregătit și un colț de joacă pentru copii.

Ca de obicei, taxa de participare la evenimentul Banat Brunch costă 100 lei, iar înscrierile se pot realiza AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu