Dinozauri și zboruri cu balonul. Se deschide un uriaș parc de aventură în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Un uriaș parc de aventură, care se întinde pe o suprafață de 60 hectare, se deschide sâmbătă, 28 august, în vestul țării. Este vorba de Dinosaur World Transylvania, un loc inedit, realizat în localitatea Sibișel, din județul Hunedoara.

Vizitatorii care vor trece pragul acestui parc de aventură și distracție vor pătrunde într-o lume a dinozaurilor. În total, turiștii de toate vârstele pot admira 22 de dinozauri pitici, trei dinozauri cu o înălțime de 3,5 metri, reproduși în mărime naturală, dar și ouă și oase ale acestora. Fiind realizați din fibră de cauciuc, copiii pot să și urce pe dinozauri pentru a se fotografia. Nu întâmplător inițiatorii proiectului au decis să realizeze cel mai mare parc de distracții „dino land” din Europa de Est în Țara Hațegului. Asta în condițiile în care în valea în care se află satul Sibișel, la poalele Munților Retezat, acum 70 de milioane de ani trăiau dinozaurii.

Pe lângă lumea dinozaurilor, turiștii vor avea parte și de o altă experiență inedită. Și anume, zboruri cu balonul cu aer cald. De asemenea, în parc se află și o fermă cu animale, în care pot fi văzuți bizoni, cerbi lopătari sau măgăruși.

Ideea de a realiza Dinosaur World Transylvania le aparține soților Victorița și Florin Ianc. Victorița este din satul Sibișel, iar Florin din comuna timișeană Moșnița. „Soțul a fost plecat în SUA, în Arizona. S-a îndrăgostit de zona în care se află Sibișel și ne-am dorit foarte mult să deschidem o afacere aici. Și atunci ne-am gândit de ce să nu deschidem un parc al dinozaurilor chiar la ei acasă. Așa că am luat decizia să investim timp și bani. Am găsit pe cineva în țară să facă dinozaurii. Inițial, ne-am propus să deschidem parcul peste trei ani, dar întorși în România din cauza pandemiei, am decis să-l deschidem mai repede. Am început cu forțe proaspete și am lucrat foarte mult la el. La început, nimeni nu credea în noi, doar noi am avut încredere că vom reuși. După ce a văzut că parcul printre contur, lumea a rămas impresionată. Am vrut să facem acest parc pentru zona noastră, pentru țara noastră. Totul este realizat cu fonduri proprii”, ne-a declarat Victorița Ianc.

Terenul deținut de familia Ianc la poalele Retezatului are o suprafață de aproximativ 100 de hectare, însă, momentan, parcul de aventură și distracții se întinde pe 60 hectare. Pe lângă lumea dinozaurilor, persoanele care ajung aici au o mulțime de alternative pentru a-și petrece timpul în mijlocul naturii. Astfel, a fost realizată și o zonă de relaxare, pe o insulă înconjurată de apă, cu leagăne, hamace și balansoare. Totodată, a fost instalată și o tiroliană, iar pentru copii sunt pregătite mai multe locuri de joacă.

De asemenea, un important punct de atracție îl reprezintă balonul cu aer cald, cu care curioșii se pot plimba. Acesta este ancorat și se va înălța la 70 de metri, durata unui zbor fiind de cinci minute. Totodată, în interiorul parcului se află și o fermă, unde pot fi văzuți cinci bizoni americani, 14 măgăruși, dar și cerbi lopătari.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 28 august, iar la eveniment ne așteptăm să participe mii de oameni. Între orele 09.00 și 15.00 vor fi organizate tot felul de jocuri pentru copii, iar apoi începe concertul de muzică populară, un spectacol susținut de magicianul Lorenzo-Cristian și concertele Bibi și Antonio Pican și Pepe. Seara vom avea și un foc de tabără. Vizitatorii pot servi și mâncăruri tradiționale: virșli, pui la rotisor, tocănițe, balmoș. În incinta parcului avem și o stâncă cu oi, unde cei curioși pot învăța să mulgă oile și să facă brânză. Este în amenajare și un spațiu pentru rulote și corturi. În viitor vom avea și locuri de cazare în căbănuțe. Vrem să realizăm și căsuțe în copaci. Am pus suflet curat și timpul nostru în acest proiect”, ne-a povestit Victorița Ianc.

Pentru a putea participa la deschiderea oficială a Dinosaur World Transylvania, biletul de intrare pentru adulți costă 25 lei, pentru copiii cu vârste între 3 și 15 ani se percepe o taxă de 15 lei, iar micuții sub trei ani au acces gratuit. Mai multe informații despre parcul de aventură care se deschide în Țara Hațegului sunt disponibile AICI!

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu