Lacul Dracului, locul din Banat de o frumusețe deosebită care-și schimbă culoarea odată cu fiecare anotimp FOTO

Scris de Adriana Mit

Nu este la fel de cunoscut ca Lacul Ochiul Beiului sau Cascada Bigăr, însă de frumusețea lui rămâne uimit orice turist care ajunge să-l viziteze. Este vorba de Lacul Dracului, aflat în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, care oferă drumeților un peisaj tulburător și o poveste pe măsură.

Lacul Dracului are o suprafață de 700 mp și este cel mai mare lac carstic din România. Obiectivul turistic din județul Caraș-Severin este situat în Munții Locvei, la o altitudine de 210 metri. Potrivit Ministerului Mediului, diametrul lacului este de 20 de metri, iar adâncimea maximă variază între 9 și 12 metri. Lacul Dracului aparține de localitatea Cărbunari, din județul Caraș-Severin.

Oamenii locului spun că lacul nu are fund, fiind cunoscute mai multe legende despre acest loc fascinant din Banat.

”Dacă cineva are îndrăzneala să se scalde în el, dispare pentru totdeauna. Numele i se trage de la o întâlnire înspăimântătoare dintre un păstor și un omuleț ciudat – dracul. Cei doi au făcut un rămășag, iar dracul a pierdut. De ciudă, diavolul s-a aruncat în apă și nu a mai apărut niciodată”, a informat Ministerul Mediului.

Dincolo de legende, locul este de o frumusețe deosebită, culoarea lacului, albastru-verzuie, se schimbă odată cu fiecare anotimp, apa „furând” și din culoarea cerului. Lacul Dracului este considerat monument al naturii.

Foto: Facebook Ministerul Mediului

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu