Inedit! Doi copaci din Timișoara, decorați cu materiale uzate. Și tu te poți implica

Scris de Adriana Mit

Un proiect inedit se desfășoară la Timișoara, în această perioadă, cu scopul înfrumusețării Parcului Uzinei de Apă. Este vorba de proiectul „Podul de Poveste”, care a debutat în luna iulie a acestui an cu o serie de activități, precum workshopuri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans și meditație Qigong. Proiectul este pus în practică de către echipa creativă „Croșetăm povești și poduri”, fiind finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara”.

Pe parcursul celor trei luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, curățându-le totodată de rugină și vopsindu-le, astfel încât să ofere la final o experiență de poveste trecătorilor.

În luna octombrie, proiectul „Podul de Poveste” intră într-o nouă etapă, aceea de „îmbrăcare” a doi copaci aflați de o parte și de alta a podului (un nuc și o salcie) în fâșii de materiale textile, astfel încât să se creeze o conexiune între cele două maluri ale râului Bega. Scopul principal este coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Pentru că suntem o comunitate creativă, dorim să suplinim această lipsă de conexiune fizică şi să creăm o conexiune socială într-un mod subtil şi neaşteptat. Invităm timișorenii să-şi arate solidaritatea prin gesturi simbolice de învelire a doi copaci, aflați de o parte şi alta a Begăi. Ne dorim ca în acest proces să folosim materiale uzate, astfel, dacă aveți acasă materiale vechi, de care nu mai aveți nevoie (tricouri, cearceafuri sau alte tipuri de textile), vă invităm să le transformați în panglici, pe care să le împletiți și să le legați pe tulpina nucului şi sălciei aflate în imediata vecinătate a podului de la Uzina de Apă. Dacă doriți să vă cunoaștem faceți o fotografie când montați panglicile pe copăcei, iar apoi postați imaginea și dați tag paginii Croșetăm povești și poduri. Noi am dat deja startul şi veți recunoaşte cei doi copaci de îndată ce ajungeți la Podul de Poveste. Acesta va căpăta în curând haine de toamnă, croşetate cu multă îndemânare şi bucurie în comunitate. Menționăm că până în prezent s-au croşetat aproximativ 270 de metri de benzi colorate, care urmează să îmbrace podul”, a afirmat coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu