Curioșii, invitați să descopere Timișoara în cadrul unor tururi săptămânale inedite

Scris de Adriana Mit

Șapte dintre cei mai activi ghizi de turism din Timișoara și-au unit forțele cu scopul de a promova turismul de calitate. Astfel, a luat ființă Asociația Breasla Ghizilor, care la sfârșitul acestei săptămâni va lansa o serie de acțiuni inedite. Este vorba de tururi organizate în fiecare săptămână, intitulate Descoperă Timișoara, în cadrul cărora curioșii vor putea afla mai multe informații despre oraș.

Începând cu 10 aprilie, în fiecare sâmbătă, timișorenii sau turiștii aflați la Timișoara pot participa la turul Descoperă Timișoara – Cartierul Cetate. Tariful pentru tur este de 40 lei, iar turul se desfășoară indiferent de numărul de persoane. Doritorii se pot înscrie până cu maxim 24h înainte de tur, completând un formular (disponibil în curând). Tururile durează 2-3h și sunt ținute prin rotație de membrii asociației Breasla Ghizilor„, a informat Asociația Breasla Ghizilor, pe Facebook.
În cadrul turului organizat sâmbătă, turiștilor le vor fi prezentate o mulțime de curiozități despre Cartierul Cetate.
Știați că Matia Corvinul a locuit mai mult la Timișoara decât la Cluj? Știați că acum 450 de ani Timișoara era un oraș turcesc cu 8 moschei, hammam, bazar și harem? Știați că Eugeniu de Savoya a ținut neapărat să intre triumfal în Timișoara chiar de ziua lui? Știați că aproape toate clădirile din Cartierul Cetate sunt construite pe fundații de lemn, chiar și cele de la 1900? Știați că cetatea bastionară a Timișoarei era mai mare decât cea de la Alba Iulia, iar demantelarea ei a durat aproximativ 10 ani? Știați că la 1910, pentru construirea palatelor din Piața Victoriei, primăria elibera autorizație de construcție pe 2 ani, iar antreprenorii reușeau să le termine înainte de termen?„, scrie în prezentarea turului organizat sâmbătă.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu