Curățenie de primăvară la Sarmizegetusa Regia FOTO

Scris de Adriana Mit
Sarmizegetusa Regia

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, una dintre cele mai importante atracții turistice din vestul țării, nu poate fi vizitată deocamdată din cauza coronavirus, însă Consiliul Județean Hunedoara face pregătirile necesare pentru a-i primi pe primii pasionați de istorie, și nu numai.

Reprezentanții instituției au informat că, în această perioadă, la obiectivul din inima Munților Orăștie se desfășoară acțiunile de igienizare specifice acestei perioade a anului, în cadrul curățeniei de primăvară.

Prin urmare, în această săptămână, în zona aflată la intrarea în sit au fost strânse frunzele uscate și au fost verificate băncile de lemn destinate vizitatorilor pentru a vedea dacă au nevoie de anumite reparații după sezonul de iarnă.

Și în incinta sacră a cetății dacice au fost executate lucrări de întreținere periodică de către angajații care își efectuează turele conform programului de lucru obișnuit.

Situl UNESCO aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, prin Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, este închis publicului încă din luna martie, imediat după apariția primelor cazuri de coronavirus în județul Hunedoara. În toată această perioadă, angajații au asigurat monitorizarea și întreținerea sitului pentru ca acesta să se prezinte în condiții foarte bune la momentul redeschiderii„, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Foto: Facebook Consiliul Județean Hunedoara

Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu