Creștere a prețurilor locuințelor, scădere a chiriilor cerute în Timișoara, la început de an

Scris de Adriana Mit

Începutul de an aduce o creștere a prețurilor locuințelor din Timișoara. Pe de altă parte, chiriile cerute sunt în scădere. Astfel, în prezent, un apartament aflat în zona ultracentrală a orașului se închiriază și cu 100 de euro mai puțin față de media anului trecut.

Alexandru Apostu, broker imobiliar în cadrul agenției imobiliare Apostu Estate din Timișoara, ne-a declarat că la început de an 2021 interesul față de achiziționarea de locuințe în capitala Banatului a rămas același ca în anii precedenți, nefiind afectat de pandemia de coronavirus.

Cele mai multe tranzacții sunt încă pe imobilele vechi. Interesul față de imobile a rămas același ca și în alți ani, tranzacțiile nu s-au împuținat, nu am simțit o afectare din cauza pandemiei„, a explicat Alexandru Apostu.

Totuși, brokerul imobiliar a precizat că în capitala Banatului prețurile locuințelor au avut o scădere de 10 – 15 % în ultimele trei luni ale anului trecut, însă, la început de 2021, se constată o creștere.

Cele mai ieftine locuințe, la preț/mp, sunt tot casele foarte mari și apartamentele cu 4 și 5 camere, iar cele mai scumpe, per mp, rămân apartamentele cu o cameră și cele din complexurile rezidențiale de lux din centrul orașului”, a detaliat Alexandru Apostu.

În ceea ce privește categoriile socio-profesionale din care provin cumpărătorii, brokerul imobiliar susține că majoritatea sunt persoane care lucrează în domeniul IT, dar și angajați ai fabricilor din Timișoara.

Pe de altă parte, Alexandru Apostu a precizat faptul că, la începutul anului 2021, s-a observat o scădere a prețului chiriilor din orașul de pe Bega.

Chiriile au început să scadă. Dacă anul trecut ne uitam la un apartament cu 2 camere, în jurul Facultății de Medicină (n.r. zona ultracentrală a Timișoarei), la un preț de 350 – 400 euro, acum se pot închiria la prețuri între 250 – 300 euro. Rentabilitatea cumpărării și închirierii imobilelor în Timișoara depinde foarte mult de prețul de achiziție, dar și prețul cerut la închiriere„, a explicat brokerul imobiliar.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu