„Conversație” între lăcari, surprinsă pe un lac din Parcul Natural Lunca Mureșului …

O scenă amuzantă a fost surprinsă pe un lac din Parcul Natural Lunca Mureșului.

Ministerul Mediului a făcut public un filmuleț, pe Facebook, în care poate fi observată o „conversație” între lăcarii mari. Este vorba de o pasăre migratoare și cântătoare simpatică, oaspete de vară în România, care se pregătește zilele acestea de migrația spre Africa.

Pasărea se va întoarce anul viitor în țara noastră, prin lunile martie-aprilie, când are loc împerecherea.

Puii (între 3-6) sunt hrăniți de ambii părinți, iar după aproximativ două săptămâni de la eclozare, aceștia părăsesc cuibul. Lăcarul mare frecventează zonele mlăștinoase, cu lacuri și bălți, unde predomină stuful și ierburile înalte – absolut necesare pentru construirea cuibului și pentru adăpost. Consumă cu precădere nevertebrate (insecte, păianjeni), uneori diverse semințe. Distrugerea habitatelor și poluarea apelor se numără printre principalele amenințări la adresa populației de lăcari mari„, a informat Ministerul Mediului.

VIDEO: Gabi Herlo și Iri Oberșan.

Un povestitor se pregătește să plece

La o poveste cu lăcarul mare Nu, nu este un orăcăit de broaște, este o „conversație” între lăcarii mari (Acrocephalus arunctinaceus), surprinsă pe un lac din Parcul Natural Lunca Mureșului. Lăcarul mare, oaspete de vară în România, se pregătește zilele acestea de migrația spre Africa și se va reîntoarce anul viitor, prin martie/aprilie, când are loc împerecherea. Puii (între 3-6) sunt hrăniți de ambii părinți, iar după aproximativ două săptămâni de la eclozare, aceștia părăsesc cuibul. Lăcarul mare frecventează zonele mlăștinoase, cu lacuri și bălți, unde predomină stuful și ierburile înalte – absolut necesare pentru construirea cuibului și pentru adăpost. Consumă cu precădere nevertebrate (insecte, păianjeni), uneori diverse semințe. Distrugerea habitatelor și poluarea apelor se numără printre principalele amenințări la adresa populației de lăcari mari.Video credit: Gabi Herlo și Iri Oberșan.

Publicată de Ministerul Mediului – România pe Joi, 27 august 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *