Trei cascade superbe, mai puțin cunoscute, pe care merită să le vizitați în Banatul Montan FOTO

Scris de Adriana Mit

În cazul în care vă propuneți să faceți o ieșire în mijlocul naturii, în județul Caraș-Severin, vă recomandăm să vizitați și trei cascade superbe, aflate într-o zonă de vis, dar care nu sunt la fel de cunoscute ca și Cascada Bigăr.

Este vorba de cascadele Burăul Mare, Modavița și Bordânc, situate la doar câțiva kilometri distanță de orașul Moldova Nouă, aflat chiar pe malul Dunării. Cele trei căderi de apă sunt apropiate una de alta, astfel că puteți face și o drumeție în natură, pe o șosea asfaltată, în mijlocul pădurii, pentru a le vizita.

Cea mai spectaculoasă dintre ele este Cascada Burăul Mare, care are o înălțime de aproximativ 30 de metri. Căderea de apă îi impresionează pe vizitatori prin faptul că pare a ieși dintr-o stâncă și apoi curge la vale pe o „pâlnie”.

La această cădere de apă se ajunge urmărind drumul din Moldova Nouă care duce spre localitatea Padina Matei. Până la această cascadă, puteți vizita și alte două minuni ale naturii. Și anume, cascadele Modavița și Bordânc. Aceste căderi de apă sunt mai mici, dar par desprinse din povești.

Cele trei cascade se află în Parcul Natural Porțile de Fier. În urmă cu un an, angajații parcului au amenajat un traseu cu scopul punerii în valoare a două dintre aceste cascade, la solicitarea Primăriei Gîrnic. Lucrările au constat în amenajarea traseului și realizarea unor podețe peste pârâul care alimentează cascada Bordânc.

În cazul în care nu știți cum să ajungeți la aceste obiective, din Timișoara și din Arad se organizează frecvent excursii în natură de către Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării.

 

 

 

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu