Trasee turistice din munții Poiana Ruscă, remarcate de salvamontiști FOTO

Scris de Adriana Mit

Salvatorii montani din Hunedoara profită de vremea bună, astfel că derulează, în această perioadă, o amplă campanie de remarcare și curățare a traseelor turistice din județ. Consiliul Județean Hunedoara informează că, pentru început, salvamontiștii au abordat traseele cu plecare din municipiul Hunedoara având ca destinație munții Poiana Ruscă.

Astfel, la mijlocul săptămânii trecute, o echipă a început lucrul la traseul bandă roșie care ajunge la Ghelari – Poienița Voinii – Vadu Dobrii – Poiana Crivina și are ca destinație finală Vf. Rusca.

În prima zi, traseul a fost verificat și remarcat până în zona Ghelari – Poienița Voinii. Joi, o altă echipă a continuat refacerea și curățarea traseului pe sectorul Poienița Voinii – Vadu Dobrii. O a treia echipă s-a ocupat de refacerea și curățarea traseului turistic de pe Valea Cernei (marcaj bandă albastră/triunghi albastru). Marcajele au fost reîmprospătate, a fost tăiată vegetația din zona stâlpilor și a indicatoarelor de semnalizare pentru o mai bună vizibilitate a lor. Traseul marcat cu bandă albastră pornește de la Centrul de Informare Turistică din Hunedoara și atinge următoarele puncte: Tăul Teliucului – Lacul Cinciș – Bolta Apei – Cheile Cernei – Lunca Cernii – Gura Bordului – limită cu județul Caraș-Severin„, a transmis CJ Hunedoara.

Potrivit reprezentanților instituției, un alt treilea traseu care străbate Ținutul Pădurenilor este cel marcat cu bandă galbenă. Tot cu plecare din Hunedoara, acesta va conduce turiștii spre furnalul de la Govăjdie – Cerișor – Lelese – Vadu Dobrii. Și acesta va fi verificat și remarcat de către salvamontiști, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricțiile impuse de pandemie, iubitorii de drumeții să poată ajunge ușor la destinațiile dorite.

Foto: Facebook Consiliul Județean Hunedoara

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu