Noi bariere montate pe digurile râurilor Timiș și Bega. Motocicliștii și șoferii au interzis

Scris de Adriana Mit

Administrația Bazinală de Apă Banat a luat decizia de a monta noi bariere pe digurile râurilor Timiș și Bega. Asta în condițiile în care nu puțini motocicliști, șoferi și proprietari de animale ignoră Legea Apelor și circulă pe digurile acestor râuri.

Astfel, reprezentanții instituției anunță că au montat 78 de bariere noi, în locurile în care acestea lipseau sau erau deteriorate. Aceste locuri, aflate în județul Timiș, sunt cele mai ”tranzitate” de către autovehicule, motociclete și grupuri de animale.

Conform ABA Banat, aceste bariere sunt prevăzute cu sistem de închidere. Până în primăvară, reprezentanții instituției își propun să monteze încă 100 de bariere noi. De asemenea, în această perioadă se montează și plăcuțe avertizoare privind interzicerea circulației cu vehicule pe digurile de apărare.

Potrivit Legii Apelor, circulația cu vehicule și trecerea cu animale pe digurile de apărare a cursurilor de apă este interzisă prin lege și se pedepsește contravențional.

Conform Legii Apelor nr.107/1996 (art.87 pct. 37), această contravenție se sancționează cu amendă de la 6.500 lei la 7.500 lei. În cursul anului 2020 inspectorii Apelor Banat au aplicat asemenea sancțiuni contravenționale în cadrul acțiunilor de verificare și control, în urma autosesizării, dar și a sesizărilor transmise de cetățeni prin emailul dispecerat@dab.rowater.ro sau faxul 0256.491.798. Dacă observați aceste încălcări ale legii, vă rugăm să ni le semnalați cât mai curând! Avem nevoie de spiritul civic al cetățenilor pentru a stopa împreună aceste nereguli”, este apelul făcut de ABA Banat.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu