Malurile râului Timiș, curățate cu ajutorul a zeci de voluntari

Scris de Adriana Mit

Malurile râului Timiș, din apropiere de Timișoara, nu vor mai fi pline de gunoaie, aruncate de către oameni certați cu bunul simț. Astăzi, între orele 09.00 – 15.00, are loc o acțiune de ecologizare a acestor maluri, organizată de către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Evenimentul se desfășoară pe Valea Timișului, în arealul cuprins între localitățile Șag-Parța-Șag-Giroc, pe ambele maluri ale râului.

„Și-au anunțat participarea un număr de peste 70 de voluntari de la Cluburile Interact Timișoara Cetate și Leo Young Spirit, studenți și masteranzi de la facultățile de Geografie și Turism din Timișoara, studenți de la Facultatea de Agricultură a USAMVB, Specializările Biologie și Ingineria Mediului, ghizi de turism, locuitori ai Comunei Șag. De asemenea, orice persoană dornică să participe la acțiunea de ecologizare se poate înscrie sunând la numărul 0731 818677 sau poate veni direct la locul de întâlnire al voluntarilor, lângă podul de la ieșirea din Șag”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Toți voluntarii vor avea gratuit la dispoziție saci pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mănuși și măști și, pentru respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială în vigoare, toți participanții vor colabora în grupuri de maxim trei persoane.

Cu sprijinul Retim, sacii vor fi încărcați direct în camioane, astfel încât zona să rămână curată.

Lunca Timișului, zonă protejată din punct de vedere natural, este arealul pe suprafața căruia se desfășoară proiectul european RORS-39, Eco Timiș – un nou produs turistic realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș în colaborare cu parteneri din Republica Serbia.

În cadrul acestui proiect, de-a lungul râului Timiș a fost dezvoltată o infrastructură de turism ce promovează turismul eco și cicloturismul de-a lungul a mai multe trasee. Au fost montate mese, bănci, umbrare, coșuri de gunoi, indicatoare și panouri informative astfel încât turiștii iubitori de natură, drumeții și plimbări cu bicicleta sau canoele să se poată bucura de aria naturală Lunca Timișului.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu