Într-un oraș din vestul țării se construiește o grădină urbană, cu bani europeni

Scris de Adriana Mit

Investiție importantă într-un oraș din vestul țării. Primăria Deva a anunțat, astăzi, că urmează să se construiască o grădină urbană în zona Zamfirescu din oraș, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni.

Potrivit reprezentanților instituției, ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat astăzi, astfel că amplasamentul a fost deja preluat de către constructor. Spațiul care va deveni grădină urbană este cuprins între blocul AB1, de pe Aleea Lalelelor și blocurile A6’ și B6’, de pe strada Duiliu Zamfirescu.

„Principalele lucrări ce vor fi realizate de către firma de construcții sunt: relocarea/îngropara rețelei de gaze naturale; terasamente (salubrizarea și modelarea terenului); amenajare de spații verzi (gazon, arbori, vegetație de talie mică, pergole tip arcadă pentru flori etc.); realizarea unei alei principale și a unor alei secundare pentru acces în blocuri; dotare cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi); realizare sisteme de iluminat, irigații și supraveghere video; asigurare Internet wireless în spațiile publice„, a transmis Primăria Deva.

Perioada de execuție a lucrărilor este de trei luni. Valoarea totală a contractului de finanțare pentru implementarea acestui proiect este de aproape 185.000 de euro. Acest obiectiv de investiții este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Prin această investiție, administrația publică locală dorește creșterea suprafeței de spații verzi din municipiul Deva și crearea unei zone de relaxare pentru locuitorii orașului”, a mai informat Primăria Deva.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu