Imagini aeriene spectaculoase cu pajiștile din colțul de rai Parcul Național Retezat VIDEO

Scris de Adriana Mit

Imagini inedite din aer au fost surprinse în Parcul Național Retezat, din județul Hunedoara, fiind imortalizate în cadrul unui proiect european. Astfel, Administrația Parcului Național Retezat a realizat un filmuleț de prezentare a habitatelor de pajiști din acest colț de rai din vestul țării.

Pajiștile alpine și subalpine ocupă aproximativ 15% din suprafața Parcului Național Retezat. În Retezat avem cinci habitate de pajiști de interes comunitar protejate la nivel european. Pajiștile alpine și subalpine au un rol important și în conservarea diversității biologice, adăpostind un număr important de specii protejate. Pășunatul este singura activitate tradițională desfășurată pe teritoriul Parcului Național Retezat„, a informat Administrația Parcului Național Retezat.

Filmulețul a fost realizat în cadrul unui proiect european ce are ca scop conștientizarea publicului și promovarea valorilor naturale aferente ariilor protejate.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

În parc regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Parcul Național Retezat National Park asigură un echilibru al faunei și toate condițiile de hrană, liniște și adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România„, a transmis Romsilva.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/3075642962662462/UzpfSTE2ODcwNTkzOTk3MjE0MzoxNjU0ODc2MTYxMzU1MTA2/?__tn__=kC-R&eid=ARA-BYOnYXhjguz-YIn26mgFSegJraAVWown9VoNr4GcvGF5Kghji0pAv9W8JRoJFbWPEWvpwYmHjuTi&hc_ref=ARTaEXaPsOhVJb8NakKx38W6ufM02uX05Og8qGJLWD5Zo17qXXVvPBAaZOAPNB8SObc&fref=nf

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu