Evadare în natură din Timișoara în Serbia! Punct temporar de trecere a frontierei pe pista de pe malul Begăi FOTO

Scris de Adriana Mit

Iubitorii de mișcare se vor putea plimba cu bicicleta din Timișoara până în Serbia, din primăvară și până în toamnă. Asta pentru că se deschide un punct temporar de trecere a frontierei pe pista de pe malul Begăi.

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, a anunțat că Poliția de Frontieră Timișoara va deschide o dată pe lună, începând cu weekendul acesta și până în luna octombrie, un punct de trecere al frontierei cu Serbia pentru pista de biciclete, în zona comunei Uivar.

Concret, weekendurile în care punctul temporar de trecere a frontierei cu Serbia de pe pista de biciclete de pe malul Begăi va fi funcțional sunt: 25 – 26 martie; 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.

Acest punct va fi deschis între orele 08.00 – 20.00, iar bicicliștii trebuie să prezinte cartea de identitate la granița cu Serbia.

Traseul pe două roți are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și leagă Timișoara de orașul sârbesc Zrenjanin. Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri pe teritoriul României, fiind realizată de la podul Modoș din Timișoara până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Pista de biciclete de pe malul Begăi este ideal a fi parcursă de către iubitorii de mișcare și de natură. Pista este amenajată pe digul de pe malul Begăi, astfel că bicicliștii au parte de o mulțime de peisaje naturale, iar plimbarea pe două roți este una relaxantă.

Aceasta este cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu