Cea mai lungă pârtie de săniuș din România se află în vestul țării FOTO

Scris de Adriana Mit

În vestul țării se găsește cea mai lungă pârtie de săniuș din România. Mai precis, este vorba de drumul din Pasul Vâlcan, din județul Hunedoara, care a fost transformat în această perioadă cu zăpadă din abundență în loc de săniuș.

Cea mai lungă pârtie de săniuș din România se află pe drumul cu cea mai interesantă poveste istorică din România. Drumul din Pasul Vâlcan”, transmit administratorii paginii de Facebook Ținutul Momârlanilor.

Mai precis, iubitorii de distracție în zăpadă se dau cu sania și cu schiurile pe șoseaua Pasul Vâlcan, pe o lungime de aproape patru kilometri, care este închisă circulației auto pe timpul iernii. Turiștii ajung cu telegondola în stațiunea Pasul Vâlcan, iar de acolo coboară cu sania și schiurile până în orașul Vulcan, în parcarea de la poalele muntelui. „Pârtia” pentru săniuș trece chiar pe sub telegondolă și traversează o pădure cu brazi și pini.

Drumul din Pasul Vâlcan, numit și „Drumul lui Mihai Viteazul”, face legătura între Ardeal și Oltenia. Traseul are o lungime de 28 kilometri și atinge altitudinea maximă de 1.621 metri în Pasul Vâlcan. Drumul are o vechime de peste 2.000 de ani, datând de pe vremea războaielor daco-romane. De altfel, se spune că pe aici ar fi trecut și Mihai Viteazul, în drumul său spre împăratul Imperiului Austro-Ungar pentru a solicita ajutor.

Deocamdată, drumul a fost asfaltat doar pe teritoriul județului Hunedoara, pe o lungime de aproximativ 21 de kilometri. Autoritățile din orașul Vulcan au în plan să transforme drumul într-unul turistic.

Foto: Facebook Ținutul Momârlanilor

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu