Ce mai face Romică, cel mai tânăr membru al rezervației de zimbri din Hațeg VIDEO

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a făcut publice noi imagini cu Romică, cel mai tânăr membru al rezervației de zimbri din orașul Hațeg.

Potrivit reprezentanților instituției, Romică, vedeta rezervației, crește frumos și este extrem de activ, așa cum se poate observa și într-un filmuleț făcut public pe Facebook.

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg. A fost fondată în anul 1958, când doi zimbri, numiți Podarec și Polonka, au fost aduși în țara noastră din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul, Bison bonasus.

Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni, stejari şi brazi. În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.

Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Video: Andrei Dumitrescu, Ocolul Silvic Retezat

Imagini noi cu Romică, cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri din Hațeg

🆕 🎥 Romică, cel mai tânăr membru al Rezervației de zimbri din Hațeg crește frumos și este extrem de activ, așa cum puteți vedea în video-ul de mai jos 💯 Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Romsilva – Directia Silvica Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg. A fost fondată în anul 1958, când doi zimbri, numiți Podarec și Polonka, au fost aduși în țara 🇷🇴 noastră din Polonia. Rezervația din pădurea 🌳🌳🌳 Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul, Bison bonasus.ℹ️ Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri 🌳🌲🌳🌲 de carpeni, stejari şi brazi . În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.ℹ️ Zimbrul este cel mai mare animal din fauna continentului european. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele sunt mai mici, cu o greutate între 320 și 640 kg.zi.✅ Zimbrul a fost reintrodus acum șase decenii în fauna țării de silvicultorii români la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României, iar în timp au fost create mai multe nuclee de zimbri în România.ℹ️ Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la #Bucșani #Hațeg și #VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.Credit video: ing. Andrei Dumitrescu, Ocolul Silvic Retezat*****ℹ️ 🇬🇧 New images with Romică, the new member of Hațeg Bison Reservation at Hunedoara Forest Directorate in #Romania#Europeanbison #Romsilva #Conteazapentruviitor #fauna #zimbru #zimbri #Romica #silvicultura

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Miercuri, 15 iulie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *