Banatul Montan, mai accesibil pentru turiști. Timiș și Caraș vor dezvolta proiecte comune

Scris de Adriana Mit

Banatul de Munte, care ascunde unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din România, ar putea deveni mai accesibil pentru vizitatori, în viitor.

Astăzi, la Timișoara, a fost semnat un parteneriat de colaborare între județele Timiș și Caraș-Severin și municipiile Timișoara și Reșița. Prin acest parteneriat încheiat chiar de Ziua Națională a României se urmărește colaborarea în vederea realizării de proiecte comune de transport și mobilitate în cele două județe.

„Am ales acest moment intenționat să se întâmple de Ziua Națională a României, ca simbol al unirii dintre cele două județe în ceea ce înseamnă proiectele comune pe care ne dorim cu toții să le finanțăm în următorul exercițiu financiar european 2021 – 2027. Este vorba de o legătură pe care dorim să o creăm între județul Caraș-Severin, județul Timiș, municipiul Timișoara și municipiul Reșița pentru proiecte de anvergură, cu impact major în dezvoltarea întregii zone. Fie că vorbim de train-tram, calea ferată care va lega Timișoara de Reșița, sau de lărgirea la patru benzi a drumului județean care leagă Timișoara de Buziaș, sau de legătura dintre Reșița și autostrada A1 prin Buziaș și Topolovăț, de fiecare dată discutăm de proiecte care vor avea un impact major și care vor lega cele două județe de o infrastructură rutieră și feroviară modernă. Județul Caraș-Severin este pentru județul Timiș un județ în care timișorenii și timișenii aleg să-și petreacă timpul liber și de aceea legăturile rutiere și feroviare sunt foarte importante pentru a asigura o mobilitate a persoanelor, astfel încât stațiunile de schi și zonele frumoase din județul nostru vecin să fie cât mai accesibile publicului larg„, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

La eveniment a fost prezent și Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care a declarat că este important ca cele două județe să-și unească forțele pentru a atrage banii europeni care vor fi disponibili în perioada următoare pentru dezvoltarea infrastructurii.

Este cunoscut că Banatul de Munte reprezintă o parte deosebit de importantă de frumusețe, de biodiversitate și de culoare. Pentru a-l transforma în destinația turistică, recreativă, de concedii a cetățenilor care lucrează în județele Timiș, Arad și Mehedinți avem nevoie de infrastructură. (…) Evident că va fi un drum lung, este nevoie de proiecte serioase, de investiții serioase și, din fericire, conjunctura actuală, faptul că din 2021 până în 2027 avem la dispoziție foarte mulți bani europeni, rămâne doar în puterea și șansa noastră de a reuși să accesăm acești bani. Acesta este și motivul pentru care am gândit un proiect comun care să cuprindă aceste intenții de dezvoltare„, a explicat Romeo Dunca.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu