Se va putea ajunge cu trenul la aeroportul din Timișoara. Planurile Ministerului Transporturilor

Scris de Adriana Mit

Persoanele care doresc să călătorească cu avionul vor putea ajunge, în viitor, cu trenul la Aeroportul Internațional Timișoara. Recent, CFR, Sucursala Regională Timișoara, a scos la licitație întocmirea studiului de fezabilitate pentru proiectul ˮRealizare conexiune feroviară cu aeroportul internațional Traian Vuia Timișoaraˮ. Valoarea estimată a achiziției este de 1,7 milioane lei, la care se adaugă TVA.

ˮPrin întocmirea studiului de fezabilitate, contractantul va trebui să prezinte o documentație ˮmaturăˮ, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico – economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție. Studiul de fezabilitate va prezenta cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre rețeaua feroviară existentă și Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, pentru respectarea conformității standardelor și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României. (…) În momentul de față accesul la Aeroportul Traian Vuia Timișoara este asigurat numai printr-un drum cu două benzi, situație în care nu este asigurată fluența corespunzătoare a transportului de marfă și de persoane. Prin realizarea legăturii feroviare dintre Aeroportul Traian Vuia Timișoara și rețeaua feroviară națională prin Stația CF Timișoara Est se obține eficientizarea transportului prin fluidizarea transportului de călători cu efecte evidente asupra economieiˮ, scrie în anunțul de participare la licitație.

Concret, Ministerul Transporturilor vrea să realizeze conexiunea feroviară cu aeroportul din Timișoara prin racordarea în linia CF 2017 Timișoara Est – Radna sau prin realizarea unui traseu nou de cale ferată racordat din Stația CF Timișoara Est.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 28 iulie, la ora 15.00.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu