Imagini senzaționale cu niște capre negre surprinse în Parcul Național Retezat VIDEO

Imagini senzaționale cu niște capre negre cocoțate pe stânci au fost surprinse în Parcul Național Retezat, aflat în județul Hunedoara. În imaginile făcute publice de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe Facebook se poate observa cum caprele negre se hrănesc cu mușchi și licheni, până în momentul în care una din ele dă semnalul de alertă și dispar într-o secundă de pe obiectivul camerei de monitorizare.

Caprele negre se sperie când aud zgomot în apropiere și se adăpostesc după stânci sau printre brazi. Odată ce frigul se va instala și va ninge, se vor retrage în pădure. Dar, deocamdată, pot fi admirate, de la distanță pe stâncile munților. Capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni”, a informat Romsilva.

Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *