11 grade Celsius la Timișoara, în prima zi de Crăciun. Când va ninge în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Vreme nebună la sfârșit de an, în Banat. Din păcate, de Crăciun nu ne vom putea bucura de zăpadă, asta pentru că vom avea parte de temperaturi de toamnă.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru perioada 21 decembrie – 3 ianuarie. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 12 grade pe 23 și 24 decembrie. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, spre 3 grade pe 26 și 27 decembrie, pentru ca ulterior sa marcheze o nouă creștere și sa fie situate, în medie, între 4 și 6 grade în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi în creștere în prima săptămână, apoi va scădea. Astfel, temperaturile minime vor fi de aproximativ 1 grad, în medie, la începutul intervalului, vor atinge 6..7 grade pe 25 decembrie, apoi vor scădea accentuat, spre -3…-2 grade pe 27 și 28 decembrie, iar între 29 decembrie și 3 ianuarie, minimele termice vor fi de -1…0 grade„, a informat ANM.

Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi relativ ridicată începând cu 22 decembrie, dar acestea vor fi mai extinse ca arie și, posibil, mai însemnate cantitativ pe 24 și 25 decembrie, în vestul țării.

În ceea ce privește Timișoara, joi, în prima zi de Crăciun, ne vom bucura de 11 grade Celsius, pe timpul zilei, dar va fi înnorat. Totuși, duminică, sunt șanse să cadă câțiva fulgi de nea, temperaturile urmând să scadă.

Foto: Constantin Duma

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu